Her finder du systemkrav til:

• Monitor ERP (G5)
  • Server
  • Webserver
  • Windows Client
  • Web Client
  • Webshop
  • Tidskort
  • Monitor Cloud

Systemkrav til Monitor ERP (G5)

Kravene er udviklet af Monitor ERP System AB for at sikre, at dit servermiljø er godt rustet til at håndtere Monitor G5.

Vi anbefaler, at disse følges for at få den bedste oplevelse med Monitor G5 og du undgår uønskede problemer med ydeevnen.

Hvis du har spørgsmål om systemkrav til Monitor G5 eller tidligere versioner af systemet, bedes du kontakte os på Monitor Support.

Monitor Support

Hardwarekravene bestemmes udelukkende af antallet af brugere i Monitor og databasens størrelse. En lille installation fungerer godt på en Small Business Server eller en anden eksisterende server, så længe der er tilgængelige ressourcer i form af intern hukommelse og harddiskplads.

Hvis det er en større installation, skal Monitor database Server installeres på en separat Windows-server. Det kan være en fysisk eller virtuel server.

Monitor database server bør opsættes som en traditionel SQL server. Det betyder en masse intern hukommelse, hurtige redundante diske og hurtig CPU.

For at opnå størst mulig pålidelighed i klienter og servere anbefaler vi, at hardware (databaseserver, arbejdsstationer, printere og netværksudstyr) kommer fra kendte producenter. Rådfør dig først med din it-leverandør og med os på Monitor, før du køber udstyret.

Server

Serverhardware skal være fra kendte producenter. Hardwaren må ikke være ældre end 5 år. Hvis der anvendes en virtuel server, skal den have en dedikeret ydeevne.

Hukommelse

Både applikationsserver og databaseserver bruger meget hukommelse for at undgå at belaste harddiske, når der behandles data. Systemet optimerer sig selv. Oftest anvendte data indlæses i hukommelsen (RAM).

Processor

Både applikationsserver og databaseserver arbejder med flertrådet administration for at håndtere mange samtidige brugere. CPU'en i serveren bør derfor have mange kerner med høj clockfrekvens.

Operativsystem

Windows Server Standard-/datacenterversioner understøttes af Microsoft Mainstream-support. Operativsystemet skal altid indeholde de seneste opdateringer.

Andre betingelser

Microsoft.net Framework 4,8 skal være installeret. For at få fuld funktionalitet i Monitor skal der være et domæne som serveren knyttes til.

Harddisk

I diskpladsen på serveren skal medregnes plads til softwaren samt fremtidige downloads af opdateringer til systemet. Derudover kræves der plads til databaser og backupfiler i et vist antal dage til disse databaser.

Eksempel: Følgende krav af serverkapacitet forudsætter, at både programserveren og databaseserveren kører på den samme computer, og at der ikke kører andre programmer på denne computer. Kravene kan variere meget afhængigt af antallet af brugere og mængden af data, der håndteres i systemet. Kravene er baseret på et standardflow med et normalt datasæt.

Antal brugere CPU RAM Harddisk
10–30 4-8 kerner, mindst 2,4 GHz 16–32 GB Mere end 10% ledig ((40 GB)
Mere end 30 Kontakt Monitor Support

Webserver

Andre programmer

Microsoft.net Framework 4,8 skal være installeret.

.NET runtime 8.0 skal være installeret

Windows Client

Primær hukommelse

(RAM) det anbefales at have 2 GB tilgængelig til Monitor G5.

Processor

Klienten arbejder ikke med flertrådet behandling, vi anbefaler en CPU med 2-4 kerner med en clockfrekvens på mindst 2,4 GHz.

Operativsystem

Windows Pro/Enterprise-versioner som understøttes af Microsoft Mainstream-support. Operativsystemet skal altid være opdateret med de seneste opdateringer.

Andre programmer

Microsoft.net Framework 4,8 skal være installeret.

Harddisk

Mindst 10% ledig eller 10 GB.

Grafik

Mindste anbefalede opløsning er 1920 x 1080 pixels.

Webklient / webapplikation

Via app

På mobiler og tabletter anbefaler vi:

• Android 7 eller nyere.

• IOS 12 eller en nyere version.

Via webbrowser

Vi anbefaler de mest almindelige moderne browsere.

Webshop

Primær hukommelse

(RAM) Anbefalingen er at min. 8 GB er tilgængelig.

Processor

Anbefalingen er minimum en CPU med 4 kerner og clockfrekvens på mindst 2,4 GHz.

Operativsystem

Windows Server Standard-/datacenterversioner understøttes af Microsoft Mainstream-support. Operativsystemet skal altid være opdateret med de seneste opdateringer.

Andre betingelser
  • Microsoft IIS 10.

• Microsoft .net Framework 4,8 eller nyere.

Tidskort

Operativsystem

Windows Server Standard-/datacenterversioner understøttes af Microsoft Mainstream-support. Operativsystemet skal altid være opdateret med de seneste opdateringer.

Andre betingelser
  • Microsoft IIS 10.

• Microsoft .net 6 Hosting Bundle eller Hosting Bundle af nyere version.

Monitor Cloud

Du skal have:

• Fast IP til internettet (statisk eller reserveret).
  • Eget Windows AD.
  • En firewall, der understøtter IPSec (Internet Protocol Security) med en kapacitet på mindst 2 Mbit pr. sekund og bruger.
  • Et Windows-operativsystem, der understøttes af Microsoft.
  • Så lav latency som muligt for den bedst mulige oplevelse. Mindre end 30 millisekunder anbefales.

Klik her for at teste din latency.